NOS NieuwsAangepast

Airpnp: verhuur niet je bed, maar je toilet

Flickr/ erlebnishengst/ CC2.0 by-nc

In New Orleans barst deze week Mardi Gras los, een soort carnaval dat de stad compleet ontregelt. Dat betekent meer dan een miljoen feestgangers, kralen, ontblote borsten, liters alcohol en vooral talloze wildplassers. Daar heeft het tweetal Max Guadin en Travis Larendine een slimme én winstgevende oplossing voor gevonden: Airpnp.

De webapp werkt in principe hetzelfde als Airbnb, de website die mensen particuliere slaapkamers laat verhuren. Het grote verschil: je verhuurt geen bed, maar een toilet. Duizenden mensen hebben zich inmiddels aangemeld.

.

Plassen tijdens Mardi Gras is zo moeilijk dat er zelfs een liedje over is geschreven.

Via de website kunnen mensen een plek zoeken om hun blaas te legen of als "entrepeeneur " hun porseleinen zetel aanbieden. Voor een klein prijsje natuurlijk. Die mogen verhuurders zelf bepalen, ondersteund met foto's, beschrijvingen en beoordelingen van voorgaande klanten.

Airpnp is op het moment alleen beschikbaar in New Orleans, waar de politie tijdens Mardi Gras traditioneel honderden boetes voor wildplassen uitdeelt. Als het aan de makers ligt, breiden ze de beschikbaarheid uit, want volle blazen zijn overal. Toiletten niet.

Door: Alwin

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl