NOS NieuwsAangepast

Shirt mag niet omhoog voor slogans

Dries Mertens scoort voor PSV - ANP

Voetballers mogen niet langer hun shirt omhoog trekken om een afbeelding of tekst op het shirt daaronder te laten zien. Dat is afgesproken op de jaarvergadering van de internationale voetbalspelregelcommissie IFAB. Het verbod gaat op 1 juni in en geldt dus ook op het WK in Brazilië.

"Het gaat erom dat er eenduidigheid is", zei Alex Horne. "En het is het simpelst om bij de basis te beginnen: geen slogans op de shirts."

Openlijke slogans waren al langer verboden door de FIFA, maar spelers trekken nu vaak hun shirt omhoog na een goal om een tekst eronder te laten zien.

This iconic moment with @IanWright0 would be against the rules now. Well done FIFA/IFAB. Putting the big issues last pic.twitter.com/VbxRMY06lL PainInTheArse (@PainInTheArse) 1 maart 2014

Dat mag dus niet, maar hoofddoeken en tulbanden wel bij officiële wedstrijden.

Doellijntechnologie

Op de vergadering is verder afgesproken dat er geen technische middelen bijkomen om bijvoorbeeld te bepalen of iemand buitenspel staat of een overtreding in het strafschopgebied begaat. De techniek op het veld blijft dus beperkt tot apparatuur die kan zien of een bal over de doellijn is.

"Het gevaar bestaat dat het gebruik van videobeelden het karakter van het spel verandert", verklaarde FIFA-secretaris-generaal Jérôme Valcke. Hij sluit de komst van een videoscheidsrechter op de langere termijn niet uit.

Interesting discussions at IFAB AGM today. Board unanimous there should be no tech beyond GLT pic.twitter.com/uz7Qgb9cUj Joseph S Blatter (@SeppBlatter) 1 maart 2014

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl