NOS NieuwsAangepast

In beeld: intercity raakt vrouw op haar na

Het scheelde twee seconden of ze had niet meer geleefd. De vrouw in onderstaand filmpje is hoofdrolspeler in een nieuwe campagne van spoorbeheerder ProRail. De vrouw kruipt onder de spoorbomen door -want anders mist ze haar trein-, staat stil op het spoor, twijfelt en kruipt terug. Een paar seconden later dendert een intercity voorbij.

.

ProRail heeft de video online gezet als waarschuwing. De beelden zijn dan wel oud, het probleem van mensen die onder de spoorbomen doorkruipen is er nog steeds. De video is gemaakt met bewakingsbeelden bij een spoorwegovergang in Oisterwijk. Daar komt waarschijnlijk een oversteektunnel.

.Deze Belgische campagne-film uit 2009 ging ProRail al voor, al is dit filmpje in scene gezet.

'Wacht gewoon'

En kennelijk is dat nodig, want meerdere personen steken over, terwijl de spoorbomen al naar beneden gaan. ProRail hoopt dat de video een afschrikkende werking heeft. De video is een waarschuwing; wacht gewoon als de spoorbomen omlaag zijn.

In het buitenland wordt al vaker gewaarschuwd door middel van video's waarin het bijna mis gaat op het spoor. ProRail geeft aan dat in de toekomst vaker op deze manier wordt gewerkt.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl