NOS NieuwsAangepast

Luipaard op hol in Indiase stad

Een luipaard heeft afgelopen dagen voor nogal wat paniek gezorgd in de Indiase stad Meerut. Het beest komt waarschijnlijk uit een bos in de omgeving en werd afgelopen zondag voor het eerst gespot in een winkel. Daar verwondde het luipaard een man. Vervolg ontstond er een klopjacht op het beest, maar tot nu toe zonder resultaat. Intussen zijn de eerste beelden opgedoken:

"Het is een volwassen luipaard, een groot dier met een enorme kracht. Hij veroorzaakt nogal wat paniek veroorzaakt bij de inwoners", zegt een politiewoordvoerder.

De politie had het luipaard bijna te pakken. Het zat opgesloten in een ziekenhuis en kon daar verdoofd worden. Maar tevergeefs: het dier ontsnapte uiteindelijk toch nog door de ijzeren tralies.

Het luipaard springt door de tralies | AFP

Vervolgens bracht het luipaard nog een bezoekje aan een bioscoop en een appartementencomplex. "Daarna zijn we hem uit het oog verloren", vertelt een woordvoerder van de gemeente. Intussen zijn alle scholen in de stad gesloten en wordt ook overwogen de markten te sluiten.

Luipaarden duiken steeds vaker op in Indiase steden. Vorige week doodde een dier een vijf jaar oude jongen in de deelstaat Chhattisgarh, ten zuiden van Meerut. Vorig jaar doken er beelden op van een luipaard in Mumbai dat een hond uit een appartement sleepte.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl