NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 23 februari

Rustige nacht in KievNa de vrijlating van oppositieleider Timosjenko is de dag in Kiev rustig begonnen. Leden van de oppositie patrouilleren op het Onafhankelijkheidsplein van de Oekraïense hoofdstad. Gisteravond sprak oud-premier Timosjenko tienduizenden demonstranten toe op het plein. In een emotionele speech riep zij de mensen op om het protest vol te houden, ook al is president Janoekovitsj door het parlement afgezet.

Onduidelijkheid over JanoekovitsjIntussen is nog steeds onduidelijk waar de afgezette president Janokovitsj is. Sinds vrijdagavond wordt gezegd dat Janoekovitsj zich heeft verschanst in de oostelijke stad Charkov, maar volgens de Oekraïense grensbewaking zit hij in Donetsk en wil hij vluchten.

Groot tekort aan stemmentellersAmsterdam en Rotterdam kampen een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen met een groot tekort aan stemmentellers. In de hoofdstad zoeken ze nog 1000 mensen om de stembiljetten op 19 maart te tellen, in Rotterdam nog 500. Het blijkt uit een rondgang van het persbureau ANP.

Storing bij Whatsapp weer voorbijJe hebt het ongetwijfeld gemerkt gisterenavond, Whatsapp lag gisterenavond plat. Wereldwijd konden gebruikers geen berichten ontvangen of versturen. Maar de storing is weer voorbij.

Laatste dag Olympische SpelenHet is alweer de laatste dag van de Olympische Winterspelen. Het waren de beste Winterspelen ooit voor Oranje. De 41 Nederlandse atleten hebben in Sotsji een recordaantal van 24 medailles gewonnen. Nederland won in totaal acht keer goud, zeven keer zilver en negen keer brons. De sluitingsceremonie begint vanmiddag om 17u. Bob de Jong mag voor Nederland de vlag dragen.

Benieuwd hoe die sluitingsceremonie er achter de schermen aan toegaat? Volg dan onze verslaggevers hier.

Droog en regelmatig zon. Het wordt 9 graden op de Wadden tot 12 in het zuiden en oosten. Morgen nóg iets zachter, plaatselijk 14 graden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl