NOS NieuwsAangepast

Werkloosheid stijgt, meer WW-uitkeringen jongeren

De werkloosheid blijft stijgen. Vandaag maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend dat maar liefst 678.000 mensen zonder werk zitten. Dat zijn er 86.000 meer dan vorig jaar januari.

Jongeren tot 25 jaar vroegen de afgelopen maand 10 procent meer WW-uitkeringen aan.

Veel jongeren hebben het lastig als ze een baan zoeken: je hebt te weinig ervaring , je wordt na een paar losse contracten ontslagen of je werkt onder je niveau.

Netwerken

Veel jongeren vinden het frustrerend dat er zo veel mensen reageren op vacatures. Zelfs met een goed cv is het lastig om op te vallen. Maar hoe kom je dan wel aan die droombaan? Niet opgeven, veel sollicitaties schrijven en vooral: blijven netwerken.

Zo kreeg banenblogger Sandra de Vries vorig jaar een maand nadat ze werd verkozen tot Werkloze des Vaderlands, een baan aangeboden. Die titel kon ze dus al snel aan de wilgen hangen.

Ook Daphne vond, op de valreep van 2013, een baan. Banenblogger Roman heeft minder geluk: hij heeft zijn droombaan nog steeds niet gevonden.

Meer verhalen

Maar er spelen nog veel meer verhalen op de arbeidsmarkt, en die verhalen wil NOS op 3 laten horen via Banenblog. Daarom is NOS op 3 op zoek naar banenbloggers. Dus wil jij schrijven over hoe lastig het is om aan werk te komen, of aan het werk te blijven. Stuur dan een mailtje naar nosop3@nos.nl.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl