NOS NieuwsAangepast

WK-stadion Curitiba: door het oog van de naald

De Arena de Baixada, nog volop in aanbouw - EPA

Het kostte de stad veel pijn en moeite, maar in het stadion van de Braziliaanse stad Curitiba wordt tijdens het WK gewoon gevoetbald. FIFA gaf de stad vorige maand een ultimatum: binnen een maand moest het tempo van de werkzaamheden flink opgeschroefd zijn. En dat is gelukt, zegt FIFA. Curitiba is met de hakken over de sloot: 1300 bouwvakkers werken met man en macht om het stadion af te krijgen en de kosten rijzen de pan uit.

Een terugblik

De Arena de Baixada in Curitiba had een koopje moeten zijn; het stadion was een paar jaar eerder al flink verbouwd tot misschien wel het modernste stadion van Brazilië. Maar de FIFA heeft hoge eisen. En dus moest er alsnog verbouwd worden. Een klein beetje maar, belastinggeld zou niet eens nodig zijn.

Toch is uiteindelijk het grootste deel waarschijnlijk met belastinggeld betaald, zegt sportjournalist Carlos in een artikel van onze correspondent Marc Bessems. En de flink verhoogde kosten zorgden voor flink vertraagde bouw. Het was zelfs zo erg dat FIFA Curitiba een maand gaf om het tempo op te schroeven. Tevergeefs.

Waar spelen wij?

Nederland speelt geen wedstrijden in Curibita, dus het Nederlands Elftal hoeft zich geen zorgen te maken over de staat van het stadion daar. Het team speelt wel op de volgende plekken:

Vrijdag 13 juniNederland tegen Spanje21.00 uur in SalvadorWoensdag 18 juniNederland tegen Australië18.00 uur in Porto AlegreMaandag 23 juniNederland tegen Chili18.00 uur in Sao Paulo

Het hele speelschema van het WK vind je hier.

Error: Embedded data could not be displayed.

Een interactieve map van The Guardian. Klik op de rode bollen voor meer informatie over een stadion.

Door: Alwin

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl