NOS NieuwsAangepast

Video: Brit surft op golf van 24 meter hoog

Damn. "British surfer Andrew Cotton rides a giant wave on Portugal's Atlantic coast" (Photo: Miguel Barreira/AP) pic.twitter.com/ZL5ewLedyw pourmecoffee (@pourmecoffee) February 3, 2014

Hij is loodgieter en vader van twee kinderen. Maar Andrew Cotton is vooral een gepassioneerde surfer. De Brit trotseerde afgelopen weekend een golf van misschien wel meer dan 24 meter hoog. Als dat zo is, is het de hoogste golf waar ooit op gesurfd is, zeggen experts. Het huidige record staat op naam van Garrett McNamara, die een golf van 23,8 meter hoog bedwong.

Hoewel het record nog bevestigd moet worden, is Cotton vooral blij dat 'ie het kan navertellen: "De golf haalde me in en ik ging kopje onder. Gelukkig droeg ik een opblaasbaar vest en schoot daardoor gelijk terug naar de oppervlakte", vertelt hij aan BBC. Hieronder zie je wat er gebeurde.

Gevaarlijk

"Andrew zegt nooit hoe zenuwachtig hij is voor een golf, maar dit keer belde hij me om te zeggen dat het er gevaarlijk uitzag. Ik wacht dan in spanning op een telefoontje achteraf", zegt zijn vrouw Katie. Ze is blij dat haar man doet waar hij goed in is: "Hij is er goed in en traint er hard genoeg voor."

Cotton moest na z'n presatie uit het water gesleurd worden door recordhouder McNamara.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl