NOS NieuwsAangepast

Kapotte bierflesjes in voetbalveld ingegraven

In het Drentse Nieuw-Weerdinge zijn bij voetbalclubs Titan en NWVV half ingegraven kapotte bierflesjes gevonden. Tijdens een inspectie vlak voor een wedstrijd werden scherpe glasscherven ontdekt die net boven het gras uitkwamen. Er is niemand gewond geraakt.

Kapotte bierflesjes - Flickr, Creative Commons 2.0 - FlySi

Hoewel er nog geen officiële dader is aangehouden, vermoedt de politie dat een groep jongeren achter de gevaarlijke actie zit. Diezelfde groep zorgt al voor meer overlast in Nieuw-Weerdinge. Eerst waren het alleen maar eieren die tegen ramen vlogen, "inmiddels worden strafbare feiten gepleegd, je wil je niet voorstellen wat er gebeurt was als er op dat veld werd gespeeld".

8 tot 22

Naast het ingraven van de kapotte bierflesjes, is ook een deel van een tribune op het sportpark vernield. Er wordt nu onderzocht wie de precieze daders zijn. Tot die zijn gevonden, wordt er extra gesurveilleerd.

De politie heeft de groep jongeren -in de leeftijd van 8 tot 22 jaar- wel in beeld, maar heeft nog niemand kunnen aanhouden. Voetbalverenigingen Titan en NWVV hebben aangifte gedaan.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl