NOS NieuwsAangepast

Australië jaagt op kinderetende krokodil

De Australische politie is op zoek naar een krokodil die een jongen van 12 zou hebben opgegeten. De jongen was dit weekend met wat vriendjes aan het zwemmen in het Kakadu National Park, toen de groep werd aangevallen door een krokodil. De politie heeft ondertussen al twee krokodillen afgeschoten, maar na een kijkje in hun maag bleek dat die onschuldig waren.

Een van de vriendjes van de jongen, ook 12 jaar, werd in zijn arm gebeten, maar hij wist te ontsnappen. Sindsdien geldt er een shoot-to-kill beleid, iedere agent of boswachter mag een krokodil langer dan twee meter zonder pardon afmaken.

100.000 krokodillen

Het aantal krokodillen is van 75.000 naar 100.000 gestegen sinds de invoering van een wet in 1971 die de dieren beschermt. Alleen dit jaar al zijn er minstens elf mensen in Australië aangevallen door een krokodil. Er wordt daarom ook sterk afgeraden om te zwemmen in wateren waar de dieren leven.

In augustus vorig jaar overleed er ook al iemand toen hij tijdens het zwemmen werd gepakt door een krokodil. Ook toen hadden agenten en boswachters een vrijbrief om tijdens de zoektocht de grote exemplaren in het gebied af te schieten.ToMoNews maakte een reconstructie (pas op: met schokkende beelden) van de aanval. En er was al eerder een kind slachtoffer. In 2012 werd een middagje zwemmen een meisje van7 fataal.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl