NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 26 januari

Demonstraties tegen WK Voetbal

In São Paulo demonstreerden mensen tegen de hoge kosten van het WK Voetbal, dat komende zomer plaatsvindt in Brazilië. Meer dan honderd demonstranten zijn opgepakt. In de speelstad voor het WK werden drie bankkantoren en een McDonald's vernield.

Sneeuw in het noorden

Als je niet in Groningen of Drenthe woont is het misschien moeilijk voor te stellen, maar in het noorden van het land is veel sneeuw gevallen. Daardoor zijn op verschillende plekken auto's van de weg geraakt. Volgens het KNMI kan in de noordoostelijke provincies nog wat lichte neerslag vallen.

Vuurwerkbommen in Kiev

Demonstranten zijn een congrescentrum in Kiev binnengetrokken. Gisteren sloegen betogers de ruiten van het congrescentrum in en gooiden onder luid gejuich vuurwerkbommen en molotovcocktails naar binnen. De politie die er was, heeft inmiddels het gebouw verlaten.

Klein probleem op de Salomonseilanden

Even geen nieuwe toeristen voor de Salomonseilanden, een eilandengroep in de Stille Oceaan. De populaire eilanden zijn niet bereikbaar voor internationale vluchten omdat een vrachttoestel de enige landingsbaan van het internationale vliegveld blokkeert. De Boeing 737 zakte na de landing door het landingsgestel. Niemand raakte gewond. Toeristen vliegen normaal gesproken vanaf het vliegveld met een kleiner vliegtuigje naar een van de talloze eilanden waar luxe resorts zijn.

Snowden voor Duitse camera

De Duitse zender NDR heeft in het geheim een gesprek gehad met klokkenluider Edward Snowden. Het interview wordt vanavond om 22.00 uur uitgezonden op de televisie.

Volg NOS-correspondent Marc Bessems voor het laatste nieuws uit Brazilië.

Volgens mij waren er vrijwel evenveel demonstranten als agenten, vandaag in São Paulo. Leek er wel op. Was kleiner dan ik had verwacht 1/2 MarcBessems (@MarcBessems) 26 januari 2014

De dag begint zonnig. Er zijn ook grote verschillen: in het noordoosten blijft het vriezen, in het westen wordt het zeven graden. Het waait stevig. Later vandaag gaat het weer regenen. En in het noordoosten is dan weer kans op sneeuw of natte sneeuw.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl