NOS NieuwsAangepast

Bekerrapers Lowlands: zoek een nieuwe baan

Foto: ANP Kippa

Bekers rapen op Lowlands en daar een mooi 'salaris' mee binnenharken is verleden tijd. Het festival schaft het statiegeld op bekers af, zodat er niets meer mee te verdienen valt.

"De bekerrapers zijn wel de directe aanleiding ja", zegt woordvoerder Bente Bollman. "Er kwamen steeds meer mensen die alleen maar bekers raapten." En daar verdienden ze duizenden euro's mee. "Daar is op zich niets mis mee, maar het was vervelend voor andere bezoekers en daar kregen we steeds meer klachten over."

Festivalgangers vinden het vooral vervelend dat als je een biertje staat te drinken, er al iemand naast je staat te wachten op je beker. Of bekerrapers die met een lampje op hun hoofd in containers staan te graaien.

Festivalgangers wisten er zelf trouwens ook wel raad mee:

Iets duurder

"Het probleem werd te groot", aldus Bollman. De muntprijs blijft trouwens gelijk: 2,60 euro. Maar daar zit geen statiegeld meer op, dus in die zin wordt het ietsje duurder. Lowlands zet meer schoonmakers in en hoopt dat de bezoekers ook zelf hun bekertje in de container gooien.

Het festival is dit jaar van 15 t/m 17 augustus. Gisteren werden de eerste namen bekend (onder anderen Skrillex, Queens of the Stone Age en Fink), eind juli komt het hele programma online. Op 1 februari gaat de kaartverkoop van start.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl