NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 21 januari

Geen tankpas voor 'foute' diplomaat Het is afgelopen met de tankpassen voor diplomaten die hun verkeersboetes niet betalen. Met die tankpas hoeven ze voor hun benzine geen BTW en accijns te betalen. De wanbetalers worden voortaan gedwongen bonnetjes te bewaren en formulieren in te vullen en krijgen pas achteraf de betaalde belasting terug. In België doen ze dit al langer en daar is de betalingsmoraal van de diplomaten verbeterd.

Jacht op 'zwarte weduwe' in Sotsji De politie in Rusland is op zoek naar 22-jarige vrouw, die van plan zou zijn om tijdens de Winterspelen in Sotsji een aanslag te plegen. Ze is een zogeheten zwarte weduwe, een vrouw van een omgekomen militante moslim uit de Kaukasus. Ze zou zo'n tien dagen geleden in Sotsji aangekomen zijn, nog voordat er in de stad veiligheidszones waren ingesteld. Flyers met foto's van de vrouw zijn uitgedeeld bij hotels en op de luchthaven van Sotsji.

Wedstrijdshirt verboden na kritiek uit Israël De Chileense voetbalbond heeft eerste-divisieclub Palestino verboden nog langer het huidige wedstrijdshirt te dragen, omdat die anti-Israëlisch zou zijn. Op de shirts is het cijfer één afgebeeld in de vorm van Israël en de bezette gebieden. Joodse organisaties klaagden over het shirt, omdat het ontwerp zou suggereren dat Israël van de Palestijnen is.

E-books te leen Bij de bieb kan je vanaf vandaag ook terecht voor een groot aantal e-books. Het ministerie van Onderwijs start een nieuwe dienst, waardoor er in een klap 5000 e-books beschikbaar zijn. Handig: een e-book is nooit uitgeleend en onbeperkt te lezen.

Nieuwe concurrent voor Spotify: Beats Music Koptelefoonmerk Beats by Dr. Dre lanceert vandaag eigen muziekstreamingdienst: Beats Music. Een abonnement kost 9,99 dollar per maand en daarvoor kan je kiezen uit 20 miljoen nummers en muziek op apparaten opslaan. Beats Music is tot nu toe alleen nog in de VS te gebruiken. De vraag is natuurlijk of andere diensten als Spotify er flinke concurrentie bijkrijgen. Beats Music wil zich in ieder geval onderscheiden door betere muziekadviezen te geven aan klanten.

Lokaal valt misschien een spatje regen, maar op de meeste plaatsen is het droog. Het wordt 3 tot 6 graden. De komende dagen neemt de kans op regen of natte sneeuw toe.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl