NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 19 januari

WK sprint: Mulder kampioen Schaatser Michel Mulder is vanochtend in het Japanse Nagano wereldkampioen sprint geworden. Hij liet Shani Davis en Daniel Greig achter zich. Bij de vrouwen won de Chinese Yu Jing. De Nederlandse Margot Boer verspeelde in de laatste rit haar tweede plek in het klassement. Uiteindelijk werd ze vierde.

Drugslab in schuurtje ontdekt Na een melding over brand is in het Limburgse Hoensbroek een drugslaboratorium ontdekt. Gisteravond kreeg de brandweer een waarschuwing van mensen die rook zagen komen uit een houten schuurtje. Al snel werd duidelijk dat het ging om een actief drugslaboratorium. Uit het schuurtje kwamen giftige gassen, maar de politie zegt dat buurtbewoners geen gevaar hebben gelopen. Een 33-jarige man is in het woonhuis naast het schuurtje aangehouden.

20 doden bij aanslag Pakistan Zeker 20 militairen zijn omgekomen bij een bomaanslag in het noordwesten van Pakisten. Tientallen mensen raakten gewond. Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers oploopt. Het vermoeden bestaat dat de Taliban achter de aanslag zitten.

Ajax-PSV Om 16.30 start de topper in de eredivisie: Ajax-PSV. Hoewel de Eindhovenaren op dit moment de achtste plek bezetten op de ranglijst, blijft het een beladen wedstrijd. Volgens Ajax-coach Frank de Boer zou winst voor Ajax de genadeklap zijn voor PSV in de strijd om het kampioenschap.

Seth Gaaikema zwaait af Vanmiddag speelt cabaretier Seth Gaaikema zijn laatste show. Na 55 jaar op de planken neemt de 74-jarige afscheid in zijn geboortestad Groningen. Gaaikema werd bekend met zijn oudejaarsconferences op tv in de jaren 80 en 90. Geen idee wie Gaaikema is? Hier vind je wat fragmenten uit zijn conferences.

Af en toe zon en een zachte 8 tot 11 graden. Morgen veel bewolking, kans op motregen en dalende temperaturen. Maandag kans op natte sneeuw.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl