NOS NieuwsAangepast

NIEUW: de anti-NSA smartphone

Ben jij het ook zo beu om de hele tijd bespioneerd te worden op je mobiel? Wil je ook dat je telefoongesprekken echt privé blijven? Dan moet je aan de Black Phone. De nieuwe smartphone is helemaal gericht op de beveiliging en privacy van de gebruiker. Eindelijk geen NSA meer die mee neust in je bestanden.

Het Amerikaanse bedrijf Silent Circle ontwikkelde samen met de Spaanse hardwarefabrikant Geeksphone de zwaar beveiligde smartphone. Volgende maand wordt de Black Phone gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona.

Beveiligd laagje

"Privacy is nog nooit zo'n belangrijk onderwerp geweest. Geen een ander apparaat is speciaal gebouwd om privacy terug te geven aan de gebruiker", zegt directeur van Silent Circle Mike Janke.

Hoe het precies werkt, dat is nog niet bekend. Het toestel zou draaien op een aangepaste versie van Android genaamd PrivatOS. Zo werken alle apps voor Android nog steeds, maar zit er een beveiligd laagje omheen.

Slecht nieuws voor de NSA

Slecht nieuws dus voor de Amerikaanse inlichtingendienst. De NSA kan volgens Silent Circle niet meer in telefoongesprekken, videochat's en sms'jes. De Black Phone verstuurt alle bestanden automatisch versleuteld. De vraag is alleen hoe dat zit als je belt naar iemand die nog geen Black Phone heeft.

Hier het introductiefilmpje over de Black Phone:

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl