NOS NieuwsAangepast

Jonny zoekt Mike, de man die zijn leven redde

De 20-jarige Jonny Benjamin staat in de ochtend van 14 januari 2008 met zijn tenen over de rand van de Waterloo Bridge in Londen, klaar om er vanaf te springen. Hij heeft net te horen gekregen dat hij een schizoaffectieve stoornis heeft, waarbij je last hebt van wanen, hallucinaties en manische buien, en wil daarom een einde aan zijn leven maken.

Plotseling stopt er een voorbijganger, die op hem in begint te praten en hem koffie aanbiedt. Jonny besluit af te zien van zijn zelfmoord en klimt terug over de rand.

De voorbijganger, ergens in de twintig, verdwijnt uit het zicht; Jonny ziet hem nooit meer terug. Wat zijn naam is, weet hij niet meer. Hij denkt Mike.

Zoektocht naar Mike

Nu, zes jaar later, is Jonny weer gelukkig. En op zoek naar Mike. Jonny: "Zijn goede daad heeft mijn kijk op het leven veranderd en ik heb sinds die dag altijd aan hem gedacht. Ik wil deze man vinden, zodat ik hem kan bedanken voor wat hij heeft gedaan." Hij hoopt dat Mike zijn oproep ziet, of dat iemand zich nog herinnert dat Mike hem over die dag vertelde.

Bekijk hier zijn oproep:

Jonny weet alleen nog dat de man een paar jaar ouder was dan hij en dat hij onderweg was naar zijn werk. "Hij zag eruit als iemand die een normaal leven leidde, iets wat ik erg graag wilde op dat moment. Hij vertelde mij dat hij zich in het verleden ook zo had gevoeld, maar dat hij beter is geworden."

Leven met de stoornis

Jonny wil een film maken over zijn zoektocht, ook om patiënten met zijn ziekte te helpen. Eerder maakte hij video's over hoe hij zijn ziekte beleeft:

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl