NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 13 januari

Samsom: zonder Rutte naar Sotsji PvdA-leider Samsom had premier Rutte niet naar de Olympische Winterspelen in Sotsji gestuurd, als hij erover had moeten beslissen. Een delegatie met de koning en de minister van Sport had hij genoeg gevonden. Koning Willem-Alexander hoort als oud-IOC-lid in de delegatie thuis, zegt Samsom. En de minister van Sport moet in Sotsji de Nederlandse deelnemers een hart onder de riem steken.

Veldslag dreigt in Bangkok In Bangkok loopt de spanning op nu duizenden tegenstanders van premier Yingluck Shinawatra zeven belangrijke kruispunten hebben bezet. De demonstranten zijn van plan om de hoofdstad volledig plat te leggen en de elektriciteit- en de watertoevoer naar regeringsgebouwen af te sluiten. De Thaise regering heeft 15.000 militairen en politieagenten gemobiliseerd.

"Rebellen geëxecuteerd in Syrië" In het noordoosten van Syrië hebben strijders van ISIS tientallen rebellen van rivaliserende islamitische groepen geëxecuteerd. Dat zeggen bronnen van het Britse persbureau Reuters. De afgelopen dagen zouden de ISIS-strijders een groot gebied in de provincie Raqqa op hun rivalen hebben heroverd.

Golden Globe voor 12 Years a Slave In Los Angeles heeft 12 Years a Slave van regisseur Steve McQueen de Golden Globe voor beste dramafilm gewonnen. De film speelt zich af in de 19e eeuw en gaat over een vrije zwarte man die wordt ontvoerd. Hij wordt in het zuiden van de VS als slaaf verkocht, waar hij wreed wordt behandeld door een slaveneigenaar.

Israël begraaft Ariel Sharon Israël neemt vandaag afscheid van oud-premier en oud-generaal Ariel Sharon. Hij wordt met militaire eer begraven op zijn boerderij in de Negev-woestijn. President Shimon Peres, de Amerikaanse vice-president Joe Biden en de Britse oud-premier Tony Blair zullen daar het woord voeren. Namens Nederland woont oud-premier Wim Kok de herdenking bij.

Wie wordt wereldvoetballer van het jaar? Wordt het Ronaldo, Ribery of toch weer Messi? Vandaag maakt de FIFA bekend wie de wereldvoetballer van het jaar wordt. Messi won de prijs de afgelopen vier jaar. Ruud Gullit verzorgt de presentatie van het gala van de Gouden Bal. Hij kreeg de onderscheiding zelf in 1987. In 1988 werd hij tweede achter Marco van Basten.

Het is in het noorden nat in de ochtend, maar de regen trekt weg. Het wordt overal droog en vanuit het zuidwesten gaat de zon schijnen. Later op de dag kan er in het zuidwesten toch een buitje vallen. Het wordt 7 tot 9 graden.

Door: Emil

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl