Platini moppert op voetbalbazen

UEFA-baas Platini heeft de twee FIFA-topmannen die zeiden dat het WK 2022 in Qatar in de winter zou plaatsvinden een tik op de vingers gegeven. De voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA snapt niet waarom de twee publiekelijk over het onderwerp spreken.

"Het uitvoerend comité van de FIFA moet hierover beslissen. Maar misschien is de beslissing wel al lang genomen en hoeven we helemaal niet bij elkaar te komen'', zei Platini tegen de Franse sportkrant L'Equipe.

UEFA-baas Platini in vrolijker tijden. Foto ANP

WK in de winter?

FIFA-secretaris Jérôme Valcke vertelde deze week dat het WK in Qatar in de winter zou plaatsvinden. Daar reageerde vervolgens Jim Boyce, de Noord-Ierse vicepresident van de FIFA, weer op. "Ik ben volledig verrast. Het uitvoerend comité van de FIFA moet hier pas aan het einde van dit jaar een besluit over nemen", zei Boyce tegen Sky Sports.

De FIFA onderzoekt momenteel wat de beste periode is om het WK te spelen. "We hebben in oktober afgesproken dat er voor het komende WK in Brazilië geen beslissing wordt genomen over dit onderwerp", mopperde Platini verder. "Maar Blatter praatte hier twee maanden geleden al over en nu Valcke weer."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl