NOS NieuwsAangepast

Schumacher skiede over steen

Michael Schumacher | EPA

Michael Schumacher raakte tijdens het skiën een steen en is daardoor met zijn hoofd op een andere steen gevallen. Dat is bekend geworden tijdens een persconferentie van de Franse politie. De politie heeft daarvoor onder meer gebruik gemaakt van de beelden die de helmcamera van de coureur maakte. Hoe hard hij precies ging, is aan de hand van die beelden niet te zeggen.

Volgens de politie was Schumacher op het moment van het ongeluk op weg van een rode naar een blauwe piste, via een niet-geprepareerde route. De ski's van de zevenvoudig wereldkampioen waren volgens de politie in perfecte staat.

Val op de piste

Schumacher viel op 29 december tijdens een afdaling in Méribe en klapte met zijn hoofd op een rots. Hij raakte daarbij zwaargewond en moest twee keer worden geopereerd. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 wordt sindsdien in een kunstmatige coma gehouden.

De artsen noemden zijn toestand de eerste week stabiel, maar kritiek. Op 6 januari meldde het Duitse dagblad Bild dat 'Schumi' niet meer in levensgevaar is.

Het ongeluk van Schumacher zou ook nog gefilmd zijn door een ooggetuige, maar die heeft zich niet gemeld bij de politie.

Verkleed als priester

Het was de afgelopen week erg druk bij het ziekenhuis waar Schumacher ligt. Fans proberen op allerlei mogelijk manieren het ziekenhuis binnen te komen. Een journalist verkleedde zich zelfs als priester, om door de dringen tot de kamer van Schumacher. De echtgenote van de autocoureur riep daarom gisteren de media op het terrein rond het ziekenhuis in Grenoble te verlaten.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl