NOS NieuwsAangepast

Groter, scherper, mooier: CES

Groter en scherper

Groter en scherper zijn twee van de toverwoorden op CES. LG en Samsung presenteerden beide enorme, gebogen tv's. Rechte schermen zijn uit. Volgens Samsung en LG zorgt de vorm voor een soort 3D-effect. NOS-internetexpert Rachid Finge: "Daar is wel iets bij voor te stellen, zeker als je bedenkt dat de schermen gigantisch zijn. Die van Samsung heeft bijvoorbeeld een diameter van 2,7 meter. Je zou 'm dus ook als hangmat kunnen gebruiken."

Groter betekent in dit geval ook scherper. De grote elektronicapartijen zetten massaal in op de 4K-resolutie, vier keer scherper dan 'ouderwets' HD. Streamingdienst Netflix en YouTube gaan er gewoon in mee. Zij willen de hyperscherpe beelden in 2014 aanbieden, zodat je straks bijvoorbeeld de Netflix-serie House of Cards in volle glorie op je gebogen beeldscherm kijkt. Toch liever een rechte tv? Ook dan biedt Samsung uitkomst via een handmatig buigbare tv.

.

Klein en sexy

Draagbaar. Dat moeten de meeste gadgets zijn. De trend zagen we al in 2013 en dit zet die lijn voort. Maar het moet wel mooi. De succesvolle smartwatch Pebble heeft bijvoorbeeld een make-over gekregen. Ondertussen verkleint Intel computerchips tot een compact SD-kaart formaat. Maar de chipfabrikant komt ook met een smart headset die je als een bluetooth headset aan je oor hangt. Het apparaat luistert letterlijk en figuurlijk naar de naam Jarvis. Net als de digitale butler van Iron Man.

OK GUYS WE CAN ALL BE TONY STARK *technology industry drops mic* RT @verge: Intel unveils Jarvis, a smart headset http://t.co/moAgvD5Sx2 Bryan Mortensen (@Bemorte) 7 januari 2014

Voor gamers is de aanwezigheid van gamebedrijf Valve vooral belangrijk. De schatrijke ontwikkelaar, eigenaar van online gameplatform Steam, komt in 2014 met allerlei woonkamercomputers. Op die manier kunnen PC-games ook gewoon op de gebogen ultra-HD tv gespeeld worden. Op CES introduceerde Valve maar liefst dertien verschillende 'Steam Machines' in alle vormen, maten en prijzen. Echt goedkoop PC-gamen is er niet bij: de prijzen liggen tussen de 500 en 6000 dollar.

Alienware Steam Machine - Valve

Alles aan het Internet

Niet alleen PC en tv worden eindelijk verbonden. Alles moet aan het internet verbonden worden. Samsung komt met een Wi-Fi-koelkast, zodat je altijd weet wat je in de koelkast hebt. Een Wi-Fi-kookpot maakt de eierwekker overbodig. En door een slimme tandenborstel bewijs je bij je tandarts dat je echt goed poetst. Een app houdt je poetsgedrag netjes bij.

Door: Alwin

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl