NOS NieuwsAangepast

Oh-oh Zuiderpark in 5 filmpjes

Nu staat er nog een beetje, maar aan het eind van de week is het toch echt gedaan met het stadion in het Haagse Zuiderpark. Van 1925 tot en met 2007 was het stadion het toneel van vele supportersrellen, kampioenschappen, tranen van geluk en verdriet. Het stadion dat volgens vele ADO Den Haag-supporters altijd het enige echte voetbalstadion van Nederland zal blijven. Oh-oh Zuiderpark in 5 filmpjes:

In 2007 speelt ADO zijn laatste wedstrijd in het Zuiderpark tegen FC Groningen. Daarna zal de club zijn wedstrijden in het nieuwe Kyocera stadion afwerken. Het zou een mooi afscheid moeten worden, maar het liep allemaal net even iets anders:

Haags kwartiertje

Alom bekend, het Haags kwartiertje in het Zuiderpark:

Het monster van laak

Het monster van Laakkwartier Foto: ANP

In 2011 overleed ADO-supporter Ton Hoogduin, beter bekend als 'het monster van Laakkwartier'. De reus van bijna twee meter en honderdveertig kilo gooide een fragmentatiebom op de tribune van Ajax. Hij was de leider van extreemrechtse knokploegen en de lijfwacht van de omstreden politicus Hans Janmaat. Vele supporters kwamen naar het Zuiderpark om afscheid van hem te nemen.

'Wij waren de gekste'

Omroep West maakte de documentaire 'Wij waren de gekste', waarin enkele ADO-supporters definitief afscheid nemen van het roemruchte Zuiderpark stadion:

Rolling Stones

Het Zuiderpark was niet alleen beroemd om het voetbal, maar ook om een optreden van de Rolling Stones:

Cruijff

Het voelt een beetje als heiligschennis, maar ook deze video kan niet ontbreken in een lijstje over het Zuiderpark. Op 2 januari 1972 scoort Johan Cruijff een van zijn mooiste doelpunten uit zijn carrière. Vooral zijn aanname na een hoge bal is schitterend:

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl