NOS NieuwsAangepast

Indiërs weer massaal de straat op tegen verkrachting

Indiërs protesteren tegen opnieuw een verkrachting Foto: ANP

Al drie dagen protesteren duizenden Indiërs in Calcutta omdat er opnieuw een brute verkrachting heeft plaatsgevonden, ruim een jaar na de groepsverkrachting van een studente van 23 in een bus. Een meisje van 16 werd tot twee keer toe verkracht en later in brand gestoken, meldt de BBC.

Een dag na de eerste verkrachting op 26 oktober 2013 deed het meisje aangifte bij de politie. Maar op de terugweg naar huis werd ze opnieuw verkracht. Volgens de familie ging het om dezelfde groep mannen.

Twee maanden later belandde het meisje in het ziekenhuis met ernstige brandwonden. Eerst werd er gedacht dat het meisje zelfmoord heeft proberen te plegen. Maar later bleek dat iemand kerosine over haar heen had gegoten, en haar daarna in brand stak.

Volgens de familie van het meisje heeft de politie geprobeerd om de zaak in de doofpot te stoppen. De politie ontkent dat.

Duizenden mensen de straat op

De bevolking van India is geschokt door het drama. Duizenden demonstranten gingen de straat op om te protesteren. Volgens hen had de politie de dood van het meisje kunnen voorkomen als ze beter hadden opgelet.

Foto's: ANP

Zes mannen opgepakt

De politie heeft zes mannen opgepakt die verdacht worden van de verkrachtingen. Twee mannen zitten vast voor het in brand steken van het meisje. Het is nog niet duidelijk of zij ook verdacht worden van de verkrachtingen.

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl