NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 28 december

Vuurwerkverkoop is begonnen

Vanochtend om een uurtje of 6 in de rij gestaan voor vuurwerk? Je bent niet de enige, want vanaf dat moment mocht het weer: vuurwerk verkopen. Afsteken mag van 10.00 uur 's ochtends op de 31ste, tot 2.00 uur 's nachts. Toch zijn er op het meldpunt vuurwerkoverlast al 15.000 klachten binnengekomen. En afgelopen dagen raakten al acht mensen zwaargewond door vuurwerk - twee van die acht waren minderjarig.

Tientallen mensen opgepakt in Istanbul

Bij protesten op het Taksimplein in Istanbul in Turkije zijn zo'n dertig mensen opgepakt. Ook vielen er enkele gewonden, maar het is niet duidelijk hoeveel. Het Taksim stond gisteravond vol met ME. De demonstranten protesteren vanwege een corruptiezaak: drie zoons van premier Erdogan zijn daarin opgepakt. Hier lees je meer.

Thaise generaal sluit coup niet uit

Het is in Thailand al weken onrustig door demonstraties. En nu heeft de Thaise generaal Prayuth gezegd dat hij een militaire staatsgreep om de premier af te zetten niet uitsluit. Hij overweegt dat alleen als de demonstraties tegen de regering verder uit de hand lopen. Vannacht kwam nog een demonstrant om het leven bij protesten in de Thaise hoofdstad. De demonstranten willen dat premier Yingluck Shinawatra vertrekt.

Schaatsen voor de Olympische Spelen

Wie gaan er voor Nederland schaatsen bij de Olympische Spelen van Sotsji? Deze week begonnen de wedstrijden in Heerenveen, en ze duren nog tot en met maandag. Vandaag rijden de vrouwen de 500 meter en de mannen de lange tien kilometer. Hier kun je vanaf 14.00 uur live kijken.

Bewolkt en vooral in de ochtend regen. Vanmiddag wordt het 8 tot 10 graden. Morgen grotendeels droog, wat meer zon en een graad of 7.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl