NOS NieuwsAangepast

"Net lachte ze nog" - fotograaf over selfie Obama

"Ze zat daarvoor nog te lachen", dat zegt de fotograaf van AFP die de selfie van Obama, Cameron en Thorning-Schmidt vastlegde over Michelle Obama. Roberto Schmidt deed vandaag zijn verhaal, omdat de foto gisteren en vandaag wereldwijd het nieuws haalde.

AFP

Typisch geval van een momentopname, noemt hij de strenge blik van de First Lady in een blog van AFP. En misleidend, omdat de sfeer juist heel relaxed was. "Anyway, ineens haalde die vrouw haar telefoon tevoorschijn en maakte ze een foto van haarzelf, Obama en Cameron. En overal in het stadion waren mensen aan het dansen en zingen, het was echt heel relaxed. Ik zag niets schokkends door mijn lens."

Liegen

Schmidt las later op social media dat Michelle gepikeerd zou zijn over de selfie. "Maar foto's kunnen liegen". In werkelijkheid zat ze daarvoor dus nog mee te lachen met het gezelschap. "

"Ik nam mijn foto's spontaan, zonder over de impact na te denken. Met ons team hebben we zo'n 500 plaatjes geschoten", aldus Schmidt. "Deze werden geselecteerd."

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl