NOS NieuwsAangepast

Zoenende tieners Marokko vrijgesproken

De twee tieners in Marokko die zoenend op een Facebookfoto stonden, zijn vrijgesproken. De jongen (15) en z'n vriendin (14) werden in oktober in de stad Nador gearresteerd toen een krant de Facebookfoto publiceerde. Ook de fotograaf, een vriend van ze, werd opgepakt. Ook hij is vrijgesproken.

De aanklacht: schending van de goede zeden. De drie zaten een week vast, waarna de rechter besloot dat ze hun proces thuis mochten afwachten.

Tegenaanklacht

Het Openbaar Ministerie had geen straf geëist tegen de twee. De foto mogen ze alleen niet meer plaatsen, zei de aanklager, dit is een reprimande. En daar zijn de twee tieners en hun familie niet blij mee, want daar was het nou juist om te doen: de vrijheid om zo'n foto te plaatsen. Ook vinden ze de krant schuldig, aangezien die de foto publiceerde. Daarvoor stond hij op een privepagina op Facebook.

Ze overleggen nog met hun advocaten of ze een tegenaanklacht gaan indienen, meldt correspondent Sjoukje Rietbroek.

#FreeBoussa

Hun arrestatie veroorzaakte nogal wat onrust. Op straat begonnen talloze stelletjes ook te zoenen en zoenen verschenen met #FreeBoussa op social media. Ook werd er een Facebookpagina voor ze opgericht. In de kuststad Mohammadia werd een 'kiss-in' georganiseerd.

Marokko is in vergelijking met andere moslimlanden tolerant, maar het blijft een sterk religieuze samenleving.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl