NOS NieuwsAangepast

Rob Ford probeerde drugsbende om te kopen

De problemen voor de crackburgemeester van Toronto blijven zich opstapelen. Het laatste nieuws is dat Rob Ford de beelden van zijn drugsavontuur wilde kopen, zodat die niet openbaar zouden worden. Ford offerde de drugsbende, die in bezit was van de beelden, vijfduizend dollar en een auto.

In de door politie afgetapte gesprekken is te horen dat de bendeleden dat te weinig geld vinden. In die gesprekken zegt een van de bendeleden dat hij Ford 150 duizend euro wil vragen voor de beelden. Een ander zegt dat er ook beelden zijn van de burgemeester die heroïne gebruikt.

Een grote leugen

De openbaring is een onderdeel van een stapel documenten die zijn vrijgegeven door de Canadese rechtbank. Fords advocaat noemt de nieuwe onthullingen een leugen. De burgemeester zelf wil geen commentaar geven.

Het filmpje van de crack-rokende burgemeester dook op in mei, maar pas vorige maand gaf Ford toe dat hij echt crack had gerookt. Een paar dagen na die onthulling kwamen er beelden tevoorschijn waarop Ford driftig door een kamer ijsbeert en iemand bedreigt.

Maar hij gaat niet weg ..

Daar bleef 't niet bij: half november shockeerde hij de media nadat een van zijn vrouwelijke medewerkers zei dat Ford haar orale seks had aangeboden. De burgemeester zei zelf genoeg "pussy at home" te eten.

Inmiddels is de crackburgemeester wel een aantal van z'n bevoegdheden kwijt. Die zijn overgedragen aan de loco-burgemeester van grootste stad van Canada. Toch weigert Ford nog steeds om op te stappen.

Door Janneke

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl