NOS NieuwsAangepast

PvdA is niet tegen uitstel van leenstelsel

De invoering van het leenstelsel is een zooitje. Dat vinden studentenorganisaties en scholen. Het stelsel gaat de studiebeurs vervangen. Voor masterstudenten gaat dat volgend jaar september al in, voor bachelorstudenten een jaar later. Regeringspartij PvdA wil kijken of de invoering voor master- en bachelorstudenten tegelijk kan.

Onderwijswoordvoerder Mohandis van de PvdA staat open voor aanpassingen, vertelde hij na een hoorzitting in de Tweede Kamer. "En dat zou dan bijvoorbeeld uitstel voor invoering van het leenstelsel in de masterfase kunnen betekenen."

Geen geld

VVD-Kamerlid Duisenberg zegt dat hij uitstel jammer zou vinden. Dat betekent namelijk dat de opbrengsten van de maatregel ook later komen.

Het is sowieso nog niet zeker dat het leenstelsel er echt komt. Volgende week debatteert de Tweede Kamer over het plan. Daar is een meerderheid, maar of de Eerste Kamer ook gaat instemmen, is nog onzeker.

Technische studenten

Vorige maand liet minister Bussemaker van Onderwijs al weten dat technische studenten een meevallertje krijgen. Studenten die een meerjarige master in technische richting volgen krijgen zo´n 1000 euro per jaar terug.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl