NOS NieuwsAangepast

Moordende tiener terug naar huis

Edgar Jimenez | AFP

De Amerikaanse jongen die op 14-jarige leeftijd in Mexico vier gruwelijke moorden pleegde, keert na drie jaar gevangenisstraf terug naar de VS. Edgar Jimenez liet zijn slachtoffers onthoofd achter bij een brug. Hij werd gearresteerd op het moment dat hij probeerde te vluchten naar Amerika.

De jongen houdt nog altijd vol dat hij door een bende was gedwongen tot de moorden en dat hij onder invloed van drugs was toen hij ze pleegde.

Jimenez kwam in beeld bij de politie toen er een filmpje online kwam waarin je hem een man zag martelen die met zijn polsen aan het plafond was gehangen. Dat was de aanleiding voor de politie om op zoek te gaan naar de tiener. Toen er vier lichamen zonder hoofden werden gevonden, werd er al snel gewezen naar de jonge Jimenez.

Drugskartel

Hij werd geboren in de Amerikaanse stad San Diego, maar groeide op in Mexico bij zijn grootvader. Al op zijn 11de zou hij zijn gaan werken voor een drugskartel. De drie jaar celstraf die hij kreeg opgelegd, is het maximum in het Mexicaanse jeugdrecht.

De jongen gaat naar San Antonio, in de staat Texas, waar hij familie heeft. Hij wordt in eerste instantie opgenomen in een rehabilitatiecentrum.

Mexicaanse drugsoorlog

De drugsoorlog in Mexico heeft al meer dan 60.000 mensen het leven gekost sinds president Felipe Calderon in december 2006 begon met militaire optredens tegen de kartels. Volgens het Mexicaanse Netwerk voor de Rechten van Kinderen zijn tienduizenden kinderen actief in de drugsbendes.

Door: Emil

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl