NOS NieuwsAangepast

Breda heeft z'n eigen Sinterklaas

De gulle gever meldde zich vorige week met zijn plan bij de voedselbank: "We waren heel blij, maar wisten niet hoe alle kinderen een verlanglijstje konden invullen", vertelt een medewerker van de Voedselbank aan BN DeStem.

Langs de deuren

En dus besloten de medewerkers langs alle families te gaan. Tot 12 jaar mochten de kinderen voor 150 euro aan speelgoed uitkiezen en de kinderen tot 17 mochten in plaats daarvan ook een laptop aanwijzen. Van zijn gewonnen geld zijn zo'n 4000 cadeautjes gekocht.

Het winnende lot van de goedheiligman werd verkocht bij sigarenmagazijn Van den Broek in Breda.

Crimineel

Volgens Omroep Brabant is de geheime Sinterklaas de voormalig crimineel John Jansen. Jansen was in het verleden lid van de beruchte Julietbende die in de jaren '90 terechtstond voor de handel in hasj en zich schuldig maakte aan bankovervallen en geweldplegingen.

Tegen Omroep Brabant zegt hij: "Ik heb altijd geweten dat ik de loterij een keer zou winnen, en dat ik het geld zou weggeven", zegt hij. "En sterker nog, ik ga de loterij nog een keer winnen."

De actie voor de Voedselbank is niet de enige liefdadigheid waaraan Jansen doet: hij is ook oprichter van een stichting die zich inzet voor straatjongeren en ze onderdak biedt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl