NOS NieuwsAangepast

Fotograaf Witte Huis te machtig

Hij heeft 93.964 volgers op Twitter, National Geographic maakte een documentaire over hem en hij werkt zij aan zij met de machtigste man ter wereld: Witte Huis-fotograaf Pete Souza.

Souza is één van de belangrijkste werknemers in het Witte Huis, want hoe beter hij Obama op de foto zet hoe beter mensen over de president denken. Volgens zijn mede-fotografen van de gewone pers is Souza zelfs iets te machtig. Zij roepen hun collega-journalisten op niet langer foto's van Souza te gebruiken.

"We roepen alle journalisten op niet langer foto's of video's van het Witte Huis te publiceren, net zoals dat je niet zomaar persverklaringen van het Witte Huis zo over zou nemen."

Photo-op

De fotografen doen de oproep omdat ze steeds vaker worden buitengesloten. Bij sommige afspraken en ontmoetingen van Obama mag alleen Souza naar binnen, om te voorkomen dat er kiekjes worden genomen die Obama niet zo goed uitkomen. Tot dusver mochten de fotografen meestal samen met Souza naar binnen voor een photo-op, een 'photo opportunity'. Volgens de journalisten zijn die photo-ops er steeds minder en duren ze veel korter.

"Het is alsof het Witte Huis de hand over de cameralens legt. Zo krijgt het publiek niet de kans op objectieve verslaggeving van wat er in het Witte Huis gebeurt."

Toegegeven, Obama staat meestal wel heel goed op de foto.

Bo is waiting in the Outer Oval Office as the President arrives to start his day pic.twitter.com/MVKOugME3x ? petesouza (@petesouza) 6 november 2013

Alle foto's: Whitehouse.gov / Flickr

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl