NOS NieuwsAangepast

De Cheneys: een lesbienne en een tegenstander

Foto: Liz (l) en Mary Cheney - AFP

De dochters van voormalig Republikeins vice-president Dick Cheney zijn boos op elkaar. De 47-jarige Liz treedt in de voetsporen van haar vader: ze is kandidaat voor de Senaat in de staat Wyoming. Ze pleit tegen het homohuwelijk. En dat is precies de reden van de ruzie tussen de zussen Cheney: zus Mary is lesbisch en getrouwd met een vrouw.

Bij Fox News werd Liz gevraagd naar haar mening over het homohuwelijk. Dat steunt ze niet, ze gelooft alleen in de traditionele definitie van het huwelijk. "Ik hou van mijn zus, maar dit is een kwestie waarover we het oneens zijn", antwoordt Liz.

De vrouw van Mary, Heather Poe, toonde haar ongenoegen op Facebook: "Liz was te gast in ons huis en heeft vakanties met ons doorgebracht. Toen Mary en ik getrouwd zijn in 2012 aarzelde ze niet om te vertellen hoe blij ze voor ons was."

Mary deelde het bericht. "Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen." Het bericht is in totaal meer dan 400 keer gedeeld op Facebook.

Steun

Liz wilde na het interview aan Fox niet meer reageren op de zaak. Haar vader wel. Hij neemt het op voor zijn oudste dochter. Cheney: "Dit is een issue waar wij als familie al jaren mee te maken hebben en het doet pijn om het openbaar te zien worden. Een ding moet duidelijk zijn: Liz heeft altijd geloofd in de traditionele definitie van het huwelijk."

De steun van vader Cheney helpt niet. Liz staat in de Wyomingse peilingen hopeloos achter. De huidige senator, Mike Enzi, is de gedoodverfde winnaar. Hij krijgt ook steun van de nationale Republikeinse partij.

Op Twitter worden er grapjes gemaakt over de vete tussen de zussen.

Press Statement Mary Cheney Nov. 28, 2013 Jackson, Wyoming Someone tell Liz to pass the potatoes. Adam Sorensen (@adamsorensen) 18 november 2013

Door Sterre

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl