NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 16 november

"Gokzender voor SBS"De vrouwenzender die SBS volgend jaar wil beginnen wordt over twee jaar een gokzender. Dat schrijft het AD. Volgens de krant moet er bijvoorbeeld gedacht worden aan poker of belspelletjes op tv. Tegen betaling zou je dan online verder kunnen spelen. Vanaf 2015 worden de regels voor online gokken waarschijnlijk soepeler. Tot dat moment zal de nieuwe SBS-zender series en programma's voor vrouwen op de buis brengen.

"Publicaties wetenschap gratis" Over tien jaar moeten alle wetenschappelijke publicaties voor iedereen gratis te lezen zijn. Als wetenschappers en uitgevers niet willen meewerken wil staatssecretaris Dekker in de wet vastleggen dat de publicaties gratis online moeten worden gezet. Het gaat om het principe, zegt Dekker. "Het uitgangspunt is dat publicaties over resultaten van publiek en publiek-privaat gefinancierd onderzoek in de toekomst voor iedereen gratis beschikbaar zijn."

Bloedbad Libië Een demonstratie in de Libische hoofdstad Tripoli is uitgelopen op een bloedbad. Mensen wilden actie voeren tegen agressieve milities in het land. Groepen strijders die het in delen van het land voor het zeggen hebben, na de val van dictator Kadhafi. Maar toen ze over straat liepen werden ze ineens beschoten. Daarbij vielen zeker 31 doden en 400 gewonden.

Qatar gijzelt voetballer om arbeidsconflict, Nederlandse Miss toch naar verkiezing op de Filipijnen, en: krijgt Rutte een panda of niet?

Intocht Sinterklaas De Sinterklaasintocht staat vandaag op het programma: rond 12.30 legt de stoomboot aan in Groningen. Kijk hier vanaf 12.00 live mee. Na een tocht door de binnenstad wordt de Sint ontvangen door waarnemend burgemeester Ruud Vreeman.

Nederland - Japan Het Nederlands voetbalelftal oefent vanmiddag tegen Japan. De aftrap is om 13:15 in Genk. Vanwege televisiekijkend Japan aan de andere kant van de wereld wordt de wedstrijd op deze ongewone tijd gespeeld. Er wordt in het Belgische Genk gespeeld vanwege een trainingskamp van Japan in België.

In Groningen verzamelen zich de eerste kinderen, allemaal in afwachting van de landelijke intocht van Sinterklaas. Die komt daar samen met z'n pieten rond 12.30 aan. Ook verslaggever Martijn van der Zande staat al op de kade.

In een groot deel van het land is het mistig en frisjes. In het noordwesten en noorden schijnt de zon regelmatig en is het 6 tot 9 graden. Geleidelijk trekt de mist op en breekt soms de zon door. Het wordt 5 tot 10 graden.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl