NOS NieuwsAangepast

Olifanten dood na botsing met trein

In India zijn zeker zeven olifanten omgekomen bij een botsing met een passagierstrein. Een kudde van 40 olifanten stak de rails over toen de trein met zo'n 75 kilometer per uur op de dieren inreed.

Het klinkt als een bizar ongeluk, maar het komt vaker voor in India: de laatste jaren zijn er tientallen ongelukken met treinen. Vorige maand was er in West-Bengalen ook al een botsing tussen een olifant en een trein. De olifant overleefde het niet. Bijna een jaar geleden vonden vijf olifanten de dood toen ze het spoor overstaken.

Dieren kwamen terug

Bij het meest recente ongeluk kan het aantal dode olifanten nog oplopen, melden lokale autoriteiten. Tien andere olifanten raakten zwaargewond. Lokale media schrijven dat een van de olifanten honderden meters werd meegesleept.

De dieren die ontkwamen verspreidden zich na de botsing, maar keerden later terug naar de plek van het ongeluk. Daar hebben de olifanten een hele tijd gestaan, totdat boswachters en treinpersoneel de dieren wegjoegen.

Beschermd dier

Treinen rijden in India dwars door nationale parken en bossen in India. Volgens minister Burman van Bosbouw van West-Bengalen negeren de spoorwegen verzoeken om langzamer te rijden in olifantrijke gebieden. Dit terwijl de olifant een beschermd dier is in India en zelfs nationaal erfgoed is.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl