NOS NieuwsAangepast

Rob Ford: "Ik trek zijn strot eruit!"

En wéér is het raak met Toronto's burgemeester Rob Ford. Bekende hij van de week inderdaad crack te hebben gerookt na voortdurende geruchten, vandaag is op beelden van de Toronto Star te zien hoe hij volledig over de rooie driftig door een kamer ijsbeert, al schreeuwend: "Ik trek zijn strot eruit! Ik maak 'm af! Hij dood of ik dood!"

Volgens de Toronto Star is zijn woede vermoedelijk gericht op iemand die hem een leugenaar en dief noemde. Als iemand buiten beeld zegt dat degene op wie Ford doelt een "professional" is, zegt de burgemeester dat hij maar vijftien minuten met hem nodig heeft. De video is stiekem opgenomen door iemand met een mobieltje. De Toronto Star heeft het filmpje gekocht, voor welk bedrag wil de krant niet zeggen.

Zie hieronder hoe de burgervader tekeer gaat:

En dus mocht Ford wéér door het stof. In een reactie zegt hij dat hij zich schaamt. "Ik was ontzettend dronken", zegt hij. Misschien moet hij eens aan zijn drankprobleem werken, want ook voor zijn crackgebruik had hij 'dronkenschap' als verklaring. Zie hier zijn excuses:

Crack

Het is pas twee dagen geleden dat Ford eindelijk toegaf ooit aan een crackpijp te hebben gelurkt. Er zou een filmpje van zijn, waarover maandenlang is gespeculeerd. Die zou nu in handen van de politie zijn en dus voelde Ford de drang om de waarheid te vertellen. Nee, dit is niet hetzelfde filmpje als hierboven. Wel zijn dezelfde ingrediënten aanwezig: een hoop camera's en een burgemeester die zich diep, diep schaamt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl