NOS NieuwsAangepast

Chinees sperma in gevaar door smog

Het zaad van Chinese mannen loopt gevaar. Behalve dat de veiligheid van het land in gevaar is, omdat beveiligingscamera's niks zien door de smog, zorgen de 'fifty shades of grey' die boven het land zweven voor slechte sperma-kwaliteit.

Tien jaar lang hielden wetenschappers van een spermabank bij wat smog met de witte zwemmertjes doen. De kwaliteit van spermazaadjes wordt aangetast door smog en ze kunnen daardoor niet meer 'zwemmen', vertelt de directeur van de spermabank tegen de Shanghai Morning Post.

Vruchtbaarheidsprobleem

Door dit probleem zitten vruchtbaarheidsklinieken steeds vaker vol. Omdat er steeds meer mannen zijn met slecht zaad daalt ook het aantal spermadonoren. Spermabankdirecteur Li Zheng is daarom bang dat China over een aantal jaar geconfronteerd wordt met een vruchtbaarheidsprobleem.

Zheng heeft eerder een onderzoek gedaan met muizen in Canada. De spermakwaliteit van muizen die in de stad woonden, daalde sneller dan dat van muizen op het platteland. Volgens hem is er maar één oplossing: het milieu in China verbeteren.

Een groot voordeel

In 2014 komt China met de resultaten van een onderzoek over de connectie tussen milieuvervuiling in het land en vrouwelijke onvruchtbaarheid.

Toch zit er volgens lezers van het artikel op Shanghai Morning Post een groot voordeel aan het probleem: "Nooit meer condooms gebruiken!"

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl