NOS NieuwsAangepast

Zwaargewonden bij busongeluk A1

Bij het busongeluk op de A1 in Muiden zijn 30 mensen gewond geraakt. Ze zijn overgebracht naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en het Calamiteitenhospitaal van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht. Onder hen zijn 2 zwaargewonden, hun situatie is niet levensbedreigend. Een touringcar reed tegen de vangrail aan, Twee andere bussen die daarachter reden, botsten vervolgens op elkaar.

Personeelsuitje

De drie bussen waren onderdeel van een groep van zes bussen. Ze waren met 360 inzittenden onderweg naar Scheveningen voor een personeelsuitje van thuiszorgorganisatie De Friese Wouden. De medewerkers zouden naar een voorstelling van de musical Sister Act in het Circustheater gaan.

De inzittenden van de beschadigde bussen, die niet gewond zijn geraakt, zijn met nieuwe bussen naar een kazerne in de gemeente Muiden gebracht.

Lees hier het ooggetuigenverslag van Twitteraars.

Calamiteitenhospitaal

Het Calamiteitenhospitaal is normaal gesproken geen actieve afdeling van het UMC Utrecht en wordt alleen bij bijzondere omstandigheden geopend. Juist vandaag stond een oefening gepland. Die is afgebroken om de gewonden van het ongeval op de A1 op te kunnen vangen. Er zijn 15 gewonden naar het Calamiteitenhospitaal gebracht.

De A1 in de richting van Amsterdam is bij Muiden was lange tijd dicht. Om 16.30 werd de weg weer vrijgegeven.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl