NOS NieuwsAangepast

Deelnemers ook na Gay Pride Montenegro belaagd

Tijdens de Gay Pride afgelopen zondag in Podgorica werden ze al belaagd, maar sindsdien gaat het geweld door. Zeker drie homorechtenactivisten zijn na de demonstratie op straat aangevallen.

Het was zondag de eerste Gay Pride in de hoofdstad van Montenegro. 150 deelnemers, op wie zo'n 1500 tegenstanders afkwamen. Agenten moesten tussenbeide komen. Maar daar hield het dus niet mee op. Maandagavond werd een student van 18 door een stuk of twintig relschoppers belaagd. Hij is heteroseksueel, maar liep wel mee in de mars en daarover had hij bericht op Facebook.

Volgens LGBT Forum Progres moest de jongen in het ziekenhuis behandeld worden, maar gaat het nu naar omstandigheden goed.

Word is 18-year-old jumped by gang of 20 in Montenegro is out of danger. Not a safe place: http://t.co/qjB0cOPUSz @QueerMontenegro @LGBTFP J Lester Feder (@jlfeder) October 22, 2013

Vier mensen zouden zijn aangehouden voor de aanval.

Buzzfeed weet te melden dat nog twee mensen aangevallen zijn. Een van hen raakte gewond, de ander wist te ontsnappen.

Voor de rellen op zondag zijn zeventig mensen opgepakt, maar niemand is al aangeklaagd.

Budva

De eerste Gay Pride in Montenegro, in juli in de stad Budva, telde veertig deelnemers. Ook toen moesten de deelnemers door de politie worden beschermd.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl