NOS NieuwsAangepast

Wie is de mooiste marinier van Japan?

Wie is de mooiste marinier van het land? Niet iets waar wij ons dagelijks druk om maken, maar in Japan willen ze het graag weten. Daarom wordt daar een online verkiezing georganiseerd.

Videoclips van zes mariniers staan online en iedereen mag stemmen. Het legeronderdeel koos zelf drie mannen en drie vrouwen uit de 46.000 ma sterke marine. Zij strijden tegen elkaar om de titel Mr. en Mrs. JMSDF (Japan Maritime Self-Defence Force).

En dit zijn ze:

</body></html>

Ze zijn allemaal twintigers en dertigers en hebben al veel meegemaakt. Volgens JMSDF is het vooral de bedoeling om het leger even goed op de kaart te zetten. "We willen laten zien wat voor missies we allemaal uitvoeren. En niet alleen ons materieel, maar ook de mensen die ze bemannen." Meer dan 100.000 mensen hebben al gestemd. De winnaar wordt op 31 oktober bekendgemaakt.

Koploper is nu Tetsuya Ichihashi, onderofficier derde klas. Bij de vrouwen staat Junko Matsudai voor. De uiteindelijke winnaars mogen een vervolgfilmpje maken waarin ze hun skills laten zien. Het imago van de Japanse marine is lange tijd wat minder geweest, maar sinds hun optreden na de aardbeving en tsunami in 2011 staat het er beter voor.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl