NOS NieuwsAangepast

Nederland zegt sorry tegen Rusland

Nederland zegt sorry tegen Rusland voor de arrestatie van de Russische diplomaat Dmitri Borodin. Volgens minister Timmermans van Buitenlandse Zaken is met de aanhouding het Verdrag van Wenen geschonden. In dat verdrag staat dat diplomaten nooit opgepakt mogen worden. Hoe het precies zit met het verdrag lees je hier.

Borodin werd aangehouden na een melding van buurtbewoners. Hij zou dronken zijn en zijn kinderen hebben mishandeld. Na een paar uur werd hij weer vrijgelaten. Volgens Borodin kreeg hij bij zijn arrestatie een klap. Hij ontkent dat hij een gevaar is voor zijn kinderen.

De Russen waren niet blij met de aanhouding en eisten excuses van Nederland. Maar Timmermans wilde eerst onderzoeken wat er precies was gebeurd. Uiteindelijk gaf hij de Russen dus gelijk. Timmermans zegt op zijn Facebook-pagina wel begrip te hebben voor de manier waarop de politieagenten hebben gehandeld.

Fitties tijdens feestjaar

Dit jaar is het Nederland-Ruslandjaar, waarin we de samenwerking met de Russen vieren. Maar het lijkt tot nu toe dus niet zo lekker te gaan. Bekijk hier een overzicht van de fitties tot nu toe.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl