NOS NieuwsAangepast

YouTube deelt zelf awards uit

De hele avond moet voelen als een YouTube-video. Dat is in ieder geval de bedoeling van de YouTube Music Awards, die online worden uitgezonden op ja, YouTube. De awards worden uitgedeeld op basis van kijkcijfers en hoe vaak het filmpje gedeeld is via sociale media.

Je maakt nu, met je eigen account op YouTube, al deel uit van de jury. Over ruim twee weken worden de meest beken video's van het jaar genomineerd, de uiteindelijke winnaar is degene wiens clip het meeste gedeeld wordt op sociale media. Sharen dus!

Logisch

3FM DJ Gerard Ekdom vindt het een logische stap: "Vroeger zag je clips alleen op MTV of TMF en nu is dat verschoven naar YouTube, Als je een clip wil zien ga je naar YouTube. Maar vooral grote artiesten, zoals bijvoorbeeld Rihanna krijgen veel likes omdat ze al veel fans hebben. Als beginnende artiest kom je daar moeilijker tussen."

3 november is de grote dag; de populairste artiesten en liedjes van het afgelopen jaar zullen worden geshowd en bekroond. Er komen ook bekende gezichten langs: Eminem, Lady Gaga en Arcade Fire hebben zich al aangemeld. Ook Lindsey Stirling en CDZA, die door YouTube bekend zijn geworden, komen optreden in de awardshow.

Awards

Eerder in 2006 en 2007 werden YouTube Awards uitgereikt, maar die kregen de makers van de beste video's op de site. Nu gaat het alleen om muziekvideo's. Volgens techsite The Verge aast de nieuwkomer op het publiek van de MTV VMA's, die al sinds 1984 gehouden worden.

Door: Sterre

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl