NOS NieuwsAangepast

"40 Studenten in Nigeria gedood in slaap"

Tientallen studenten in Nigeria zijn dit weekend in hun slaap doodgeschoten. Dat melden Nigeriaanse media. Ze lagen in een slaapzaal in het noordoosten van het land, op de landbouwuniversiteit in de deelstaat Yobe. De terreurorganisatie Boko Haram zou achter het bloedbad zitten.

De militanten liepen de zaal binnen en openden het vuur. Volgens een regeringswoordvoerder zijn er ook klaslokalen in brand gestoken. Zo'n duizend studenten zouden zijn gevlucht voor het geweld. De veiligheidstroepen zijn op dit moment aan het onderzoeken hoeveel doden er precies zijn gevallen.

Volgens de directeur van een lokaal ziekenhuis heeft de aanval aan zeker veertig studenten het leven gekost. Het bergen van de slachtoffers heeft de hele dag geduurd. President Jonathan heeft de aanval "het werk van de duivel" genoemd.

'Onderwijs is zondig'

Boko Haram betekent letterlijk 'westers onderwijs is een zonde'. De organisatie wil dat in heel Nigeria de islamitische wet, de sharia, wordt ingevoerd. Bij aanvallen van de terreurbeweging zijn sinds 2010 bijna 1800 doden gevallen.

Gruwelijke aanval

De president van Nigeria riep vanwege Boko Haram in mei de noodtoestand uit in het noord-oosten van het land. Dat leek even te helpen, maar Boko Haram sloeg hard terug. In juni viel de terreurorganisatie twee keer een school in de regio aan.

Een jaar geleden kwamen er ook al tientallen studenten om bij een aanval op de campus van Mobi. Op gruwelijke wijze besloot Boko Haram daar wie wel en niet mocht blijven leven.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl