NOS NieuwsAangepast

Poetin: "Berlusconi had beter homo kunnen zijn"

De Russische president Vladimir Poetin vindt dat Silvio Berlusconi ten onrechte wordt aangevallen voor zijn bunga bunga-feestjes. "Berlusconi wordt aangeklaagd omdat hij met vrouwen samenleeft. Als hij homo was geweest, had niemand het (de seksfeestjes red.) wat kunnen schelen," zegt Poetin op een internationaal discussieforum.

De voormalige premier van Italië werd eerder dit jaar veroordeeld tot zeven jaar cel voor machtsmisbruik en seks met de minderjarige Ruby. Of hij de straf ook echt moet uitzitten is de vraag. In Italië gaan veroordeelden van boven de 70 namelijk alleen de gevangenis in als ze een moord hebben gepleegd. Momenteel zit Berlusconi (76) een straf van een jaar huisarrest uit vanwege belastingfraude.

Anti-homowetten

Poetin zegt verder dat het Westen een diepe morele crisis tegemoet gaat. "Hun politiek plaatst gezinnen met kinderen en relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht op gelijke voet." Nederland komt er bij de Rus helemaal bekaaid vanaf: hij vindt het schandalig dat er hier geprobeerd wordt om een pedofielenpartij op te richten.

Rusland ligt internationaal onder vuur om de anti-homo wetgeving. Die verbied het om 'niet-traditionele relaties te promoten bij minderjarigen'. Poetin trekt zich niets aan van die kritiek. Zo accepteerde de staatsdoema, de Russische Tweede Kamer, ook nog een wet waarin homo's en lesbiennes het recht om kinderen op te voeden wordt afgenomen.

Bromance

Dat Poetin en Berlusconi elkaar graag mogen was al langer bekend. Zo combineerden de twee omstreden politici staatsbezoeken graag met een dagje vissen of een potje golf.

Door: Roy

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl