NOS NieuwsAangepast

Microsoft: ruil je iPad in voor een Windows-tablet

Een opmerkelijke marketingstunt van Microsoft in Amerika: mensen kunnen hun gebruikte iPad inruilen voor een waardebon van minstens 200 dollar - die ze kunnen inleveren voor een tablet van Microsoft. De iPads mogen niet meer dan lichte gebruikssporen vertonen.

Microsoft ligt ver achter op Apple als het gaat om de verkoop van tablets. Onlangs liet Microsoft-directeur Steve Ballmer al weten dat de verkoop van zijn Surface-tablets niet denderend is en daarna werd de prijs met 150 dollar verlaagd. Nu kan je tot 27 oktober je iPad inruilen voor een bijdrage aan een Windows-tablet, zoals een Surface.

Ruilen kan niet online, maar alleen in officiële Microsoft Stores in Amerika en Canada. De eerste generatie iPad en de iPad mini mag je zelf houden, daarmee kan je niet ruilen.

Apps

Een Amerikaanse analist ziet geen heil in de stunt. "Het probleem voor Microsoft is de app-omgeving en daar verandert dit niks aan", zegt Van Baker tegen de BBC. "Er waren veel meer apps voor iPads dan voor Windows-tablets en dat gaf Apple een voordeel."

De BBC meldt dat Apple in het eerste kwartaal 19,5 miljoen iPads verkocht, tegen 900.000 tablets die Microsoft sleet. En in het tweede kwartaal gingen maar 300.000 Microsoft-tablets over de toonbank. Volgens Webwereld kondigt Microsoft op 23 september de opvolger van de Surface aan.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl