NOS NieuwsAangepast

Geen leuke eerste schooldag voor Petraeus

Het verleden van David Petraeus, de ex-directeur van de CIA die vorig jaar moest opstappen vanwege een veelbesproken buitenechtelijke affaire, blijft hem letterlijk achtervolgen.

Deze week begon hij aan zijn nieuwe baan bij CUNY, een universiteit in New York. Op zijn eerste werkdag werd hij in de straten van New York achtervolgd en uitgescholden door studenten.

War criminal

"War criminal!" schreeuwen de studenten naar Petraeus, die aan het hoofd stond van de Amerikaanse operaties in Irak en Afghanistan. Petraeus bleef stug doorlopen:

De gebeurtenissen zijn van afgelopen maandag, maar werden nu pas opgepikt door Amerikaanse media. In de video zeggen de studenten hem elke schooldag te gaan achtervolgen.

Van 200.000 naar 1 dollar

Petraeus kwam al eerder in opspraak vanwege zijn baan bij de universiteit, omdat hij voor zijn lessen flink betaald kreeg: zo'n 200.000 dollar. Na protesten werd zijn salaris verlaagd tot een symbolische 1 dollar.

De universiteit heeft vandaag laten weten dat het belangrijk is dat verschillende standpunten worden gehoord en het doel is om studenten met opmerkelijke leiders en denkers in contact te brengen. Die discussie zou wél in de collegezaal moeten plaatsvinden, aldus CUNY.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl