NOS NieuwsAangepast

Nelson Mandela uit het ziekenhuis

Nelson Mandela heeft het ziekenhuis in Pretoria verlaten. Dat staat op de website van de Zuid-Afrikaanse president Zuma. Mandela gaat terug naar zijn huis in Johannesburg, om daar verder te herstellen.

De conditie van 'Madiba' blijft kritiek en onstabiel, staat in de verklaring. Maar, zegt de Zuid-Afrikaanse regering, hij kan nu bij hem thuis net zo goed verzorgd en behandeld worden als in het ziekenhuis. "We hebben zijn woning zo aangepast dat hij ook daar intensieve zorg kan ontvangen." Mocht Mandela's toestand in de toekomst weer verslechteren, dan kan hij daar opnieuw naar toe worden gebracht.

Gisteren was er nogal wat verwarring, omdat media meldden dat Mandela het ziekenhuis had verlaten. Onder meer BBC en CNN schreven dat, maar moesten die berichten later weer intrekken.

Longonsteking

Op 8 juni van dit jaar werd de 95-jarige Mandela verzwakt en met een chronische longontsteking opgenomen in het ziekenhuis. Maandenlang balanceerde hij op het randje van de dood. Vorige week was zijn toestand volgens z'n dokter nog "kritiek, maar stabiel".

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl