NOS NieuwsAangepast

Honderden uitgehongerde vechthonden gered

Agenten in Amerika hebben 367 pitbulls, waaronder puppies, gered die worden ingezet bij hondengevechten. De honden werden gehouden in meerdere Amerikaanse staten. Vaak waren ze uitgedroogd en zaten ze onder de vlooien. Nu zijn ze in handen van dierenbeschermers die ze de zorg geven die ze nodig hebben.

Tijdens de invallen werden 367 vechthonden in beslag genomen, 12 mensen uit Mississippi, Georgia, Alabama en Texas zijn gearresteerd en ruim een half miljoen dollar meegenomen. George Beck, een Amerikaanse rechter, zei dat het geld dat ingezet was op één hondengevecht was opgelopen tot 200.000 dollar.

Volgens Beck toont de massa-vangst de gigantische omvang van het illegale hondenvechten in de Verenigde Staten aan. In een persconferentie zei de rechter: "Als Dante nog had geleefd en de Inferno opnieuw had gemaakt, dan zou de laagste plaats in de hel gereserveerd zijn voor hen die kinderen en dieren mishandelen."

Onvoorspelbaar

De honden waren met zware kettingen vastgeketend aan automotoren en betonnen blokken. Er was geen eten of drinken in de buurt te vinden. Het is de bedoeling dat alle honderden pitbulls, sommigen pas een dag oud, een baas krijgen die wel goed voor ze zorgt. Daarvoor moeten ze wel van het trauma dat ze hebben opgelopen af. Van jongs af aan worden de honden gefokt om te trainen en zijn daardoor maar een schim van andere honden.

Volgens kenners hoort de agressie van vechthonden niet thuis in een hond. Volgens Informatiecentrum Gevaarlijke Honden is een normale hond terughoudend in het gebruik van agressie. Onderzoekers van de Universiteit Gent ontdekten dat vechthondenrassen impulsief zijn in agressie, zonder waarschuwing vooraf en daarom onvoorspelbaar.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl