NOS NieuwsAangepast

Weer groepsverkrachting in India

Het ziekenhuis waar het slachtoffer is opgenomen Foto: AFP

In Mumbai, India, is een vrouw van 23 verkracht door een groep mannen. Het gaat slecht met haar; ze ligt in het ziekenhuis met inwendige bloedingen en andere verwondingen.

De vrouw was met een vriend bij een verlaten textielfabriek foto's aan het nemen voor een tijdschrift, toen ze werden belaagd door vijf mannen. De vriend werd in elkaar geslagen en de vrouw werd verkracht. De daders worden nog gezocht.

Compositietekening

De politie in Mumbai zegt dat zestien mensen naar het bureau zijn meegenomen voor verhoor, maar dat de daders nog worden gezocht. Van hen zijn compositietekeningen verspreid.

Foto: politie Mumbai

Veel mensen in India zijn geschokt door de verkrachting. Mumbai wordt gezien als een van de veiligste steden in India voor vrouwen. De fotografe werd verkracht terwijl het nog licht was, vlak naast een druk treinstation.

Busverkrachting

Verkrachtingen in India krijgen wereldwijde aandacht sinds de verkrachting en mishandeling van een 23-jarige Indiase studente in New Delhi, in een bus. Ze overleed later aan haar verwondingen. De veroordeling van de verdachten is al een paar keer uitgesteld.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl