NOS NieuwsAangepast

Bezoeker Lowlands onwel en overleden

Zondag is een bezoeker van Lowlands overleden. De man werd vrijdag onwel op het festivalterrein en is toen naar een ziekenhuis in Flevoland gebracht. Later is hij naar een ziekenhuis in Amsterdam vervoerd.

Xtc

Volgens een vriend had de man xtc geslikt.

Lowlands hoorde pas na het festival dat de bezoeker was overleden. De politie van Flevoland blijkbaar ook; die wilde weten waarom de Lowlands-organisatie hierover niets had gemeld. Volgens de politie werd in dit geval niet het protocol gevolgd: er had gemeld moeten worden dat een bezoeker na een bezoek aan de medische post naar een ziekenhuis was doorverwezen.

Wel gemeld

Maar dat is gewoon gebeurd, zegt Lowlands: "We hebben vier keer per dag contact over bijzonderheden en in dit geval hebben we contact gehad over iemand die onwel was geworden", zegt de organisatie. "Toen hij in het ziekenhuis naar de IC werd overgebracht hebben we dat onmiddellijk gemeld aan de politie, dat staat ook gewoon in onze notulen."

Lowlands denkt dat er een fout gemaakt is. "Het is al tragisch genoeg. Verder is de samenwerking met de politie juist heel goed geweest." En dat bevestigt de politie Flevoland nu ook: "Wij hebben verkeerde informatie verstrekt. Lowlands heeft het protocol gewoon gevolgd."

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl