NOS NieuwsAangepast

Belgische homo's dienen klacht in tegen politie

Een Belgisch homostel heeft een klacht ingediend tegen een aantal Brusselse agenten. De twee zeggen dat ze zonder reden op straat door de agenten in elkaar zijn geslagen. Volgens hen gaat het om "homofoob geweld".

Tristan Schotte (28) en Geoffrey Boissy (33) liepen over straat toen ze de agenten tegenkwamen.

Het startte eigenlijk met een uit de hand gelopen mop. Ik kreeg een opmerking van een agente omdat ik aan de verkeerde kant liep. Toen mijn vriend antwoordde dat we wel zouden rond gaan (wisselen, red), begonnen drie agenten hem gewelddadig op de borst te slaan.Tristan Schotte

Daar was Geoffrey niet van gediend, en die pakte zijn telefoon erbij om een filmpje te maken. Toen liep de zaak verder uit de hand.

Ze namen de gsm af en sprongen met vier of vijf op Geoffrey. Wij hebben nooit geprotesteerd maar wilden wel die gsm houden.Tristan Schotte

De vijf agenten scholden de twee vervolgens uit, volgens deze krant met een 'homofobe ondertoon', en gooiden ze in een busje. Daar werd het stel vervolgens nogmaals geslagen. Geoffrey Boissy zou daarbij een gebroken pols en kneuzingen hebben opgelopen.

Protest

Uit protest tegen de behandeling van het stel hebben zo'n vijftig mensen gisteren een fluitconcert gegeven bij een politiebureau in Brussel. Volgens Outrage, een vereniging die strijdt tegen homofobie, worden homo's in Brussel wel vaker beledigd en geslagen door agenten. De politie zegt een onderzoek te zijn gestart, maar wil verder niets kwijt over de zaak.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl