NOS NieuwsAangepast

Pakistaanse Prison Break

In Pakistan heb je geen rug vol tatoeages of ingewikkelde tunnels nodig om te ontsnappen. Een aantal in politie-uniform geklede Talibanstrijders met raketwerpers en granaten is genoeg. Met grof geweld hebben die vannacht 30 gevangen genomen collega's ontzet, maar de schade is nog veel groter.

Terwijl de Taliban de gevangenis aanvielen, grepen 220 andere gevangenen ook hun kans om te ontsnappen. Hoe? Door de aanwijzingen te volgen van de Taliban, die met luidsprekers de snelste routes uit het complex aangaven.

Afgekeken

Een goed voorbereide actie dus en misschien ook wel een beetje afgekeken van Al-Qaida. Want die wisten vorige week ook al honderden gevangenen te laten ontsnappen in Irak. Vooral de Amerikanen balen erg van dit soort acties, want zij doen al jaren hard hun best om zoveel mogelijk strijders in beide landen op te sluiten.

Bij de actie kwamen 12 Pakistaanse agenten om. Collega's wisten na de uitbraak veertien Taliban weer in de kraag te vatten, maar het vangen van de overige 236 ontsnapten is zo goed als onmogelijk. De gevangenis staat in het onrustige grensgebied met Afghanistan.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl